Vepřové maso
Správně jde o vepřový bok, který se táhne od krku až k pupku, nicméně podél přední nohy je bůček nejlepší. Pokud chcete bůček péct, je dobré využít středovou část i se žebry, na...
Používá zejména do vývarů, ovarové polévky, maso se obere a použije při přípravě tlačenek jitrnic či ostatních zabijačkových specialit. Můžete ho ale sníst i jen tak, jemně...
Správně jde o vepřový bok, který se táhne od krku až k pupku, nicméně podél přední nohy je bůček nejlepší. Pokud chcete bůček péct, je dobré využít středovou část i se...
Ideální je ke dlouhému a pomalému pečení. Kůže při tepelné úpravě pěkně chrání maso, které je bohaté na kolagen a tím pádem velice šťavnaté, k ochucení stačí utřít česnek, sůl,...
Ideální je ke dlouhému a pomalému pečení. Kůže při tepelné úpravě pěkně chrání maso, které je bohaté na kolagen a tím pádem velice šťavnaté, k ochucení stačí utřít česnek, sůl,...
Nebo také pačeně a karé, po panence druhá nejlibovější a nejjemnější část vepřového masa, začíná za krkovicí, od které se odděluje a v části u kýty z ní zespodu přiléhá panenka....
Nebo také pačeně a karé, po panence druhá nejlibovější a nejjemnější část vepřového masa, začíná za krkovicí, od které se odděluje a v části u kýty z ní zespodu přiléhá panenka....
Nachází se za krkem a pokračuje k zadním žebrům, kde plynule přechází do kotlety. Proto je zadní část krkovice poměrně dost libová. Díky mramorování ("pavučinky" tuku...