O nás
Něco o mně.
Jmenuji je Jiří Makovský v roce 2003 jsem se vyučil v oboru Řezník - uzenář pro výrobu a
prodej na SOŠ a SOU v Poličce. Po vyučení jsem pracoval v oboru zpracování masa s
malými přestávkami téměř celý život, 4 roky jsem strávil jako řezník v Irsku potom jsem
sbíral zkušenosti jako mistr výroby v Rabbitu na porážce drůbeže, jako vedoucí jsem
pracoval i ve firmě Papera zde mimo obor ale k řemeslu řeznickému jsem se vrátil do firmy
Baxant s.r.o. na pozici bourač hovězího masa kde jsem po dvou letech odjel opět do
zahraničí, tentokrát do Norska tam jsem jako řezník strávil rovněž 4 roky. Celou moji kariéru
dělníka jsem přemýšlel a snil o vlastním řeznictví a proto když mi bylo v listopadu roku 2018
nabídnuto otevřít Vlastní řeznictví a já měl díky Norsku kapitál na rozjezd bylo téměř
rozhodnuto.
O Řeznictví Na Náměstí
V Listopadu roku 2018 mi do Norska zavolal švagr se zprávou že Poličský masokombinát
pouští prodejnu na náměstí v Poličce v tu dobu jsem již uvažoval o provozu v Sebranicích
který taky končil, den na to mi zavolal spolužák a kamarád Petr Slezák že mu bylo nabídnuto
majitelem domu vzít prostory řeznictví, které provozoval Masokombinát Polička a otevřít v
nich svoji prodejnu kde Petr věděl že třetí prodejnu nechce, ale hned jsem ho napadl já. Sedl
jsem na letadlo z Norska a letěl si plnit sny. Po dlouhém hovoru s majitelem domu jsme si
plácli a mně se otočil život naruby.
Název Řeznictví Na Náměstí byla jasná volba díky své poloze, neteř mi zpracovala logo,
které vycházelo z loga norské firmy kde jsem pracoval a začal boj s rekonstrukcí prodejny,
kde se za 30 let nic nezměnilo. Vše staré pryč, nová podlaha, světla, výmalba nábytek a
chladící pult dali prostorům současný moderní vzhled.
Už od začátku jsem chtěl v Poličce něco jiného než jsou poličské masny, chtěl jsem
Řeznictví a proto bylo jasné že musím dělat vlastní výrobu. Díky úzké spolupráci s Petrem
Slezákem, u kterého si na jeho jaktách v Bystrém porážím prasata vypěstovaná v
nedalekém ZD Lubná a Petrově obrovské podpoře ze startu jsem dokázal přes různá úskalí
vybudovat přímo v prostorách Řeznictví Na Náměstí schválenou výrobnu a bourárnu masa,
kde dnes probíhá veškerá výroba a zpracování masa, které nabízíme zákazníkům v
řeznictví a dodáváme do místních škol a školek a některých místních i okolních restaurací.